Bűncselekmény

2023.05.03. 10:01

Gátlástalanul lopott a mátraverebélyi férfi, megduplázódott a börtönben töltött napjai száma

A másodfokú bíróság több mint a duplájára súlyosbította egy 45 éves mátraverebélyi férfi első fokon kiszabott 1 év 4 hónapos börtönbüntetését, mert a korábban többször büntetett vádlott számos újabb vagyon elleni bűncselekményt követett el.

G. K.

Az ítélet megszületett, de még nem jogerős

Forrás: Nool.hu

Fotó: Shutterstock

Az ügyészség tavaly májusban emelt vádat az elkövető ellen, aki 2020 decemberében és 2021 januárjában hét alkalommal lopott különböző salgótarjáni üzletekből. Az ezzel okozott kár összesen több mint 300 ezer forint volt, amelynek csak egy része térült meg a tettenérésekkor, a hűtött élelmiszerekből több tétel is tönkrement – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Mint írták: a Salgótarjáni Járásbíróság 2022 októberében 1 év 4 hónap börtönbüntetésre és 2 esztendő közügyektől való eltiltásra ítélte a büntetett előéletű terheltet.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a büntetés súlyosbítása érdekében fellebbezést jelentett be, mert a férfi a sorozatos bolti lopásokat különös visszaesőként, a lebukások veszélyével nem foglalkozva, újból és újból próbálkozva, gátlástalanul követte el.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség – fenntartva a járási ügyészség indokait – kifejtette, hogy a kiszabott büntetés azért is enyhe, mert a különös visszaesőnek számító férfi a bűncselekményeket ugyancsak lopások miatt folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el, és a korábban vele szemben kiszabott két év szabadságvesztés sem tartotta őt vissza az elkövetéstől, szabadulása után röviddel újra lopott.

A Balassagyarmati Törvényszék maradéktalanul egyetértett az ügyészség érveivel, és a szabadságvesztés mértékét 3 év 2 hónapra, a közügyektől való eltiltást pedig négy évre súlyosbította. Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában