Közlekedésbiztonság

2023.03.31. 15:14

Vonatokon és vasútállomásokon razziáztak a nógrádi rendőrök

A vasúti közlekedés biztonságáért a Nógrád vármegyei rendőrök társszervek bevonásával tartottak 24 órás összehangolt fokozott ellenőrzést.

Nool

Az ellenőrzés célja a vasúti biztonság megőrzése

Forrás: police.hu

A vármegyei rendőrök is csatlakoztak a RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált „25. Rail Action Day 24-BLUE” elnevezésű vasúti biztonsági akcióhoz - közölte portálunkkal a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A szűkebb hazánkban megtartott tematikus ellenőrzés célja a személyszállító vonatokon utazók és a jegyvizsgálók sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, illetve a vasút biztonságát veszélyeztető lopások megakadályozása és az esetleges elkövetők felderítése.

railpol akció rendőrség
A kalauzzal kötekedők is pórul járhatnak 
Forrás: police.hu

Ennek érdekében a rendőr-főkapitányság, illetve a rendőrkapitányságok a Magyar Államvasutak, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének munkatársaival hajtottak végre közös ellenőrzéseket. A vármegyét érintő nemzetközi vasúti közlekedés biztonságának fokozása, a határon átnyúló bűnözés, az illegális migráció és az ahhoz szorosan kapcsolódó embercsempészet visszaszorítása érdekében a Szlovák Köztársaság rendőrsége is részt vett a fokozott ellenőrzésben. A résztvevők nemcsak a vasúti járműveket, az azon közlekedőket ellenőrizték, hanem a vasútállomásokat, vasúti műtárgyakat és a lopások miatt a színesfém-átvevőhelyeket is.

railpol akció rendőrség
A színesfém-átvevőhelyeket is ellenőrizték
Forrás: police.hu

A közös feladatellátás március 21-én kezdődött és 24 órán keresztül tartott, azonban rendőrök megjelenésére az állomások, a vasúti átjárók és a vasútvonalak mentén folyamatosan lehet számítani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában