Elfogás

2023.03.22. 08:27

Újabb migránsszállítmányt kapcsoltak le a nógrádi rendőrök

Pösténypuszta területén tartóztatták fel a balassagyarmati rendőrök azt a kisteherautót, amely rakterében 23 illegális migráns bújt meg.

Nool

A teherautó rakteréből 23 migráns került elő

Forrás: police.hu

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársai migrációs ellenőrzést tartottak 2023. március 21-én a reggeli órákban, amikor 6 óra 53 perckor Pösténypuszta belterületén ellenőrzés alá vontak egy cseh forgalmi rendszámú tehergépkocsit. 

Az igazoltatás szerencsésnek bizonyult, ugyanis a 33 éves cseh állampolgárságú férfi által vezetett teherautó csomagterében 23 illegális migráns tartózkodott, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A balassagyarmati és a szécsényi rendőrök a cseh embercsempészt, valamint a 23 külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozói az embercsempésszel szemben – őrizetbe vétel mellett – büntetőeljárást indítottak.


 

Címkék#migráns

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában