Ajtó

2023.03.17. 11:37

Ugyanabba a két karancslapujtői házba járt vissza a betörő

A salgótarjáni rendőrök elfogták azt a 31 éves férfit, aki két alkalommal tört be két karancslapujtői családi házba.

Nool

Mindent beismert a betörő

Forrás: police.hu

A police.hu-n közzétett tájékoztatás szerint a férfi március 7-én lopási szándékkal megjelent egy karancslapujtői háznál, amelynek ajtaját befeszítette és az épületbe bement. A helyi lakos értékek után kutatott és egy gázpalackkal együtt távozott. Ezt követően egy másik családi házat is felkeresett, mivel tisztában volt azzal, hogy a tulajdonos az ingatlan bejárati ajtajának kulcsát hol tárolja. A férfi a rejtekhelyről a kulcsot elvette, az ajtót kinyitotta és egy nagyértékű szarvas agancsot ellopott.

Egy hét elteltével a helyi lakos ismét felkereste a két családi házat. Az egyik ingatlanjának ajtaját befeszítette, majd egy gázpalackkal, illetve egy laptoppal távozott. A másik családi háznál ez esetben sem volt nehéz dolga, ugyanis a kulcsot a rejtekhelyen újból megtalálta. Ezúttal onnan karórákat, gázpalackot és egy agancsot lopott el.

Egy trófeát is zsákmányolt
Egy trófeát is zsákmányolt
Forrás: police.hu

Elismerte a betöréseket

A forrónyomos intézkedések során a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozói a Rendészeti Osztály beosztottjaival együtt március 14-én Karancslapujtőn igazoltatták a férfit, akinél az ellopott értékek egy részét – agancs, karórák – megtalálták és lefoglalták. A rendőrök a helyi lakost elfogták, előállították és lopás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A férfi a kihallgatása során a bűncselekmények elkövetését elismerte. A rendőrök a karancslapujtői lakos által ellopott laptopot és más értékeket szintén megtalálták és lefoglalták a gyanúsított ismerősénél, akinek azokat előzőleg értékesítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában