Embercsempész

2023.03.02. 09:30

Tizenegy migránst találtak egy autóban Kisterenyén

A Nógrád megyei rendőrök Kisterenyén vonták ellenőrzés alá azt a személygépkocsit, amelynek utasterében közel egy tucat migráns tartózkodott.

Nool

A csomagtartó is tele volt migránsokkal

Forrás: police.hu

A police.hu-n közzétett tájékoztatás szerint a Bátonyterenyei, a Pásztói és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály jelzése alapján február 28-án hajnalban Kisterenyén ellenőrizték azt az osztrák hatósági jelzéssel ellátott személygépkocsit, amelyet egy 43 éves cseh állampolgár vezetett. A rendőrök a jármű átvizsgálása során, annak utasterében és csomagtartójában tíz, magát szír, és egy, magát afgán állampolgárnak valló férfit találtak, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

11 migráns zsúfolódott be az autóba
11 migráns zsúfolódott be az autóba
Forrás: police.hu

A rendőrök a 43 éves embercsempészt és a 11 külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a cseh állampolgár ellen csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A hatóság tagjai a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában