Tolvaj

2023.03.07. 16:56

Ismerősei házába tört be a pilinyi fiatal

A szécsényi rendőrök elfogták azt a 19 éves férfit, aki lopási szándékkal három alkalommal tört be ismerősei házába.

Nool

Ékszereket, karórákat, készpénzt, mobiltelefont és elektromos cigarettát is meglovasított a 19 éves fiatal

Forrás: police.hu

A police.hu tájékoztatása szerint a 19 éves pilinyi lakos január 18. és február 2. közötti két alkalommal ment be a lakóhelyéhez közeli ismerősének a felújítás alatt álló házába. Az épületből először szerszámgépeket lopott el több mint 60 ezer forint értékben. Később a fiatal a lakáshoz visszatérve kávéfőzőt, márkás szeszes italokat és kézifúrót vitt magával közel 200 ezer forint értékben. A lopott tárgyakat a tolvaj Salgótarjánban értékesítette.

A fiatal férfi február 11-én az esti órákban egy másik endrefalvai ismerőse lakásán kopogtatott látogatási céllal. A házban azonban senki nem volt, így a férfi az ajtót befeszítve bement és kutatást végzett. Ékszereket, karórákat, készpénzt, mobiltelefont és elektromos cigarettát talált, és a magához vett 450 ezer forint értékű zsákmányával sietve távozott. A településen egy pizzéria mögötti füves területen elrejtőzve átnézte az ellopott tárgyakat, amelyből a mobiltelefont és az elektromos cigarettát eldobta, azonban a többi értéket 30 ezer forintért egy helyi férfinek még aznap eladta.

Forrás: police.hu

A rendőrök beazonosították, elfogták, majd előállították és lopás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták a pilinyi lakost. A tolvaj teljes körű beismerő vallomást tett. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen, amit a bíróság elrendelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában