Ítélet

2023.03.24. 13:55

Gyorsított eljárásban öt évet kapott a Nógrádban elfogott cseh embercsempész

A Balassagyarmati Járásbíróság az elkövetéstől számított 72 órán belül bíróság elé állította azt a cseh férfit, aki 23 külföldi személyt kívánt illegális határátlépéssel Szlovákiába csempészni.

Nool

Napok alatt megszületett az ítélet az embercsempésszel szemben

Forrás: police.hu

A cseh honosságú kisteherautóját vezető férfit 2023. március 21-én reggel Pösténypusztán, a magyar-szlovák államhatár közelében vonták rendőri intézkedés alá. A gépjármű csomagtérben 23, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott, akiknek érvényes útiokmány nem volt a birtokukban, a Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, a jármű teljesen zárt rakterében, ablak, szellőzőnyílás, klímaberendezés és ülőhely nélkül tartózkodtak.

23 illegális bevándorló került elő a jármű rakteréből
Forrás: police.hu

A sofőr az ország déli határtól történt indulástól közlekedve sehol nem állt meg, a több órás autóúton a menekültek összeszorulva, mozgási lehetőségek nélkül utaztak, céljuk a Szlovákián keresztül Nyugat-Európába jutás volt.

A cseh férfit a Balassagyarmati Járásbíróság a tegnapi napon megtartott bíróság elé állításon a sanyargatással elkövetett embercsempészés bűntette miatt 5 év börtönbüntetésre ítélte, és 10 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet fellebbezés hiányában azonnal jogerőssé vált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában