Elfogás

2023.03.08. 10:35

Foxpost-automatákat fosztogatott egy hajléktalan Bátonyterenyén

Rács mögé került az a hajléktalan férfi, aki Bátonyterenyén több alkalommal is feltörte a Foxpost csomagküldő szolgálat lemezszekrényét.

Gyorsan elfogták az automata fosztogatóit

Forrás: Shutterstock

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte egy 38 éves bátonyterenyei férfi letartóztatását, aki háromszor törte fel egy csomagküldő szolgálat lemezszekrényét – tájékoztatta szerkesztőségünket szerdán a Nógrád Vármegyei Főügyészség. Beszámoltak arról, hogy az elkövető január vége és február közepe között többször is felfeszítette az egyik csomagküldő szolgálat  Bátonyterenyén kihelyezett, csomagküldésre és csomagátvételre szolgáló lemezszekrényét.

„Miközben egy fiatalkorú társa figyelt, január 26-án két üres fiókot tört fel, a tartószerkezetet is megrongálva, majd február 13-án éjjel újabb két fiókot nyitott ki, azokból egy-egy utánvétes csomagot eltulajdonítva. Legnagyobb zsákmányát három nappal később szerezte, amikor a csomagautomata összesen hat fiókját rongálta meg és feszítette fel, majd azokból ellopta a bennük talált csomagokat” – közölte a főügyészség. Hozzátették: a rongálással összesen több mint 2 millió forintos kárt okoztak az elkövetők a csomagküldő szolgálatnak, a tizenegy sértettet pedig 800 és 32 700 forint közötti összeggel rövidítették meg.

„A férfi hajléktalan, egy lakatlan bátonyterenyei ingatlanban fogták el. Többször volt büntetve, legutóbb 2019-ben a bíróság lopás miatt, mint többszörös visszaesőt ítélte felfüggesztett szabadságvesztésre. Mostani cselekményei üzletszerűnek minősülnek” – fogalmazott közleményében a főügyészség. A bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozták az elkövető letartóztatását, melyet a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája el is rendelt.

Az üggyel kapcsolatban Nagy-Majdon József, a város polgármestere közösségi oldalán kifejtette: sikeres nyomozás eredményeképp a bátonyterenyei rendőrök elfogták azokat, aki feltörték a Foxpost kisterenyei átvevő állomását. Az egyenruhások gyors és sikeres reagálását megköszönte a városvezető.

 

 

Címkék#foxpost

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában