Aksi

2023.03.03. 10:15

Bilincsben az egyházasergei sorozatbetörők

A salgótarjáni nyomozók őrizetbe vették azt a nőt és két férfit, akik Egyházasgergén és környékén követtek el lopásokat.

Nool

A police.hu-n közzétett tájékoztatás szerint a 20 és az 54 éves Egyházasgergén élő férfi január 4-én és 5-én egy parkoló gépjárműhöz ment és annak katalizátorát megkísérelték kiszerelni és ellopni. Tettük azonban nem járt sikerrel, mivel azt nem tudták kiszedni, így az alkatrészt hátrahagyva a helyszínről távoztak.

A fiatalabb férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy február 21-ét megelőzően Egyházasgerge külterületén található vadkár védelmi villanypásztorhoz tartozó akkumulátort és adaptert lopta el, közel 150 ezer forint értékben.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a két férfi és a Mátramindszenten élő 34 éves nő Egyházasgergén és annak külterületén további vagyon elleni bűncselekményeket követtek el az utóbbi időben. A hatóság tagjai a terhelteknél megtartott kutatás alkalmával a bűncselekmények elkövetéséhez használt eszközöket megtalálták és lefoglalták.

A salgótarjáni nyomozók a két férfit és női társukat elfogták, előállították és lopás bűncselekmények elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrkapitányság munkatársai a három terheltet őrizetbe vették és a 20 éves férfi vonatkozásában előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen, amit a bíróság elrendelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában