Elfogás

2023.03.10. 14:01

A nógrádi megyeszékhelyen „turistáskodtak” a grúz embercsempészek

A közterületi állomány és a tevékenység-irányítási központ összehangolt munkájának köszönhetően fogtak el két embercsempészt tegnap Salgótarjánban.

Nool

A rendőrök lefoglalták a csempészet autóját is

Forrás: police.hu

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2023. március 9-én dél környékén, miszerint Somoskőújfalu belterületén, a szlovák határ irányába ismeretlen személyeket látnak gyalogolni. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai azonnal a helyszínre vonultak, ahol 8 főt igazoltattak. Elmondásuk alapján személygépkocsival hozták őket a határhoz, ahol a gépjárműből kiszállva gyalogosan folytatták útjukat. Az illegális bevándorlók a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, így őket a rendőrkapitányságra előállították.

A két grúz állampolgár turistának vallotta magát a rendőröknek
Forrás: police.hu

Mivel felmerült az embercsempészés gyanúja, így a hatóság tagjai megkezdték a külön nyomozást. A közterületi állomány és a tevékenység-irányítási központ összehangolt munkájának köszönhetően nem sokkal a bejelentést követően a salgótarjáni járőrök a vármegyeszékhely központjában ellenőrzés alá vontak két grúz állampolgárt. Az intézkedés során a két férfi turistának vallotta magát, azonban az elfogott migránsok – a bemutatott fotók alapján – a gépkocsik vezetőiként azonosították őket. Beigazolódott, hogy a két férfi segítséget akart nyújtani a külföldieknek a magyar-szlovák államhatár illegális átlépéséhez. A felderítésben és az elfogásban jelentős szerepet játszott a Salgótarjáni Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli körzeti megbízottja is.

A személyautóval nyolc embert szállítottak a határhoz
Forrás: police.hu

A két grúz állampolgárt a rendőrök elfogták, előállították, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársai őket embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették, valamint a szükséges nyomozási cselekményeket lefolytatták. 

Az embercsempészéshez használt gépjárműveket a grúz sofőrök a határközeli parkolóban hátrahagyták, amelyet az egyenruhások megtaláltak és lefoglaltak. A hatóság tagjai a nyolc illegális migránst – meghallgatásukat követően – a kijelölt gyűjtőpontra szállították.

A szállításhoz használt járművet lefoglalta a rendőrség
Forrás: police.hu

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában