Gyász

2023.03.17. 14:08

86 évesen elhunyt az egykori balassagyarmati tűzoltó

Kagyerják Pál nyugállományú tűzoltó zászlós, a jogelőd Balassagyarmati Tűzoltó-parancsnokság egykori beosztott tűzoltója 86 éves volt.

Nool

Ismét gyászolnak a balassagyarmati lánglovagok, 86 éves korában elhunyt egykori kollégájuk, Kagyerják Pál nyugállományú tűzoltó zászlós, a jogelőd Balassagyarmati Tűzoltó-parancsnokság egykori beosztott tűzoltója – tudtuk meg a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményéből.

Kagyerják Pál
Kagyerják Pál 
Forrás: Nógrád VMKI

Kagyerják Pál 1937. július 3-án született Szügyön. Általános iskolai tanulmányait követően Szügyön dolgozott a Tangazdaságban, fogatosként, majd 1957. áprilisától a Balassagyarmati Betonárúgyártó Vállalatnál helyezkedett el segédmunkásként, innen hívták be katonai szolgálatra Pétervásárára, ahonnan 1957. november 30-án szerelt le. Kagyerják Pál a Salgótarjáni Tűzrendészeti Alosztály-parancsnokság hivatásos állományába 1958. június 01-én szerelt fel, mint beosztott tűzoltó, majd 1958. november 16-án áthelyezték a Balassagyarmati Alosztály-parancsnokság állományába.

Jellembeli tulajdonságát az őszinteség, a közösség iránti kötelességtudata, a családja iránti szeretete és a felelősség jellemezte. A tűzoltói pályát kezdetektől fogva komolyan vette, élethivatásának tekintette. Hivatásos szolgálata alatt több alkalommal részesült parancsnoki dicséretben és jutalomban, továbbá 1969-ben megkapta a Tűzbiztonsági Érem Bronz fokozatát, 1975-ben a Haza Szolgálatáért Érdemérem bronz fokozatát, 1978-ban a Haza Szolgálatáért Érdemérem ezüst fokozatát, majd 1984-ben a Tűzbiztonsági Érem ezüst fokozatát is. Szolgálati viszonya 1988. március 31-ei hatállyal szűnt meg.

Kagyerják Pál nyugállományú tűzoltó zászlós temetésének időpontjáról és helyéről a későbbiekben intézkednek.

Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában