Bilincsben

2023.02.02. 10:14

Három huszonéves lopott és tört-zúzott egy nógrádmegyeri telephelyen

A szécsényi rendőrök elfogták azt a három férfit, akik egy nógrádmegyeri telephelyre törtek be.

Nool

Több autót is megrongáltak

Forrás: police.hu

A Szécsényi Rendőrkapitányság eljárást folytat jármű önkényes elvétele bűntett, valamint lopás és rongálás bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt három huszonéves Nógrádmegyerben élő férfival szemben.

A police.hu beszámolója szerint a gyanúsítottak január 29-én az éjszakai órákban Nógrádmegyeren lopási szándékkal megjelentek a telephelyen és a kerítésen átmászva bejutottak annak udvarára. Az ott parkoló gépjárműveket átkutatták és azokból akkumulátorokat, szerszámkészletet, autóalkatrészeket szedtek ki. Ezen kívül a telephely üzemcsarnok nyitott részébe is bementek, ahol 23 szerelőoverált vettek magukhoz. 

A kerítést is megrongálták
A kerítést is megrongálták
Forrás: police.hu

Azért, hogy az összeszedett értékeket a helyszínről magukkal tudják vinni, azokat a telephelyen tárolt személygépkocsiba tették, amellyel az autószerelő műhelyt körülhatárolt drótkerítésen áthajtottak. Távozásuk során az útjukat elállta egy szerelés alatt álló gépkocsi, amelynek szándékosan nekihajtottak, hogy azt az útból eltolják, így abban és az eltulajdonított gépjárműben is kárt okoztak. A gépkocsival a településen jogtalanul közlekedtek, majd azt egy családi ház udvarán hátrahagyták, amely ott feltalálásra került.

A legfiatalabb elkövető megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy a településen lopási szándékkal több családi ház területére is bement. Januárban összesen három ingatlanból lopott el különféle értékeket, köztük villanymotort, gázpalackot, szarvas agancsot és kerékpárt. A helyi lakos előzőleg már járt az autószerelő műhely területén is, ahonnan GPS-t és akkumulátort tulajdonított el.

A szécsényi rendőrök a három férfit elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A hatóság tagjai a nógrádmegyeri lakosokat őrizetbe vették és a Balassagyarmati Járási Ügyészségen indítványozták a férfiak bűnügyi felügyeletének elrendelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában