Sziréna

2023.02.06. 16:17

Huszonkét tűzoltót riasztottak a gyarmati üzemhez

Az üzemcsarnokba, ami egy felforrósodott tartály miatt telt meg füsttel, nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók hétfő kora délután.

Nagy Orsolya

Ma kora délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, mely szerint klórgáz került egy ipari üzem egyik épületének levegőjébe Balassagyarmaton, a nyugati ipartelepen. 

Kapás Márton, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta portálunk érdeklődésére, hogy a helyszínre vonultak a helyi hivatásos tűzoltók, valamint a Nógrád vármegyei katasztrófavédelmi mobil labor szakemberei, akik átvizsgálták a levegő összetételét az üzem területén. Méréseik során klórgáz jelenlétét nem mutatták ki a helyszínen. 

A szóvivő arra is kitért, hogy az üzemben egy tartály felforrósodott, így füsttel telítődött az üzemcsarnok. A helyszínre huszonkét tűzoltó vonult hét járművel. Az egységek egy habsugár segítségével visszahűtötték a tartályt, majd átszellőztették az épületet. Hozzátette: veszélyes anyag nem került a szabadba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában