Bilincsben

2023.01.19. 15:44

Ukrán embercsempészt fogtak el a rendőrök Szécsényben, 16 migráns bújt a teherautóban

Több mint egy tucat migráns rejtőzködött a teherautó rakterében.

Nool

A rendőrök a kisteherautó rakterének átvizsgálása során 16 fő, magukat szír állampolgárnak valló férfit találtak

Forrás: police.hu

A Szécsényi Rendőrkapitányság járőrei a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály jelzése alapján Szécsényben január 18-án 11 óra 10 perckor ellenőrizték azt a magyar hatósági jelzéssel ellátott gépjárművet, amelyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett - közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

migránsok szécsénynél
A teherautót egy ukrán állampolgárságú férfi vezette
Forrás: police.hu

Mint írják, a rendőrök a kisteherautó rakterének átvizsgálása során 16 fő, magukat szír állampolgárnak valló férfit találtak, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

migránsok szécsénynél
Ebben az autóban bujkáltak az illegális bevándorlók
Forrás: police.hu

A rendőrök a 30 éves embercsempészt és a 16 fő külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya – őrizetbe vétel mellett – embercsempészés bűntett miatt eljárást indított a 30 éves férfival szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában