Hamisítás

2023.01.17. 13:41

Szerződéssel trükközött, felfüggesztett börtön vár a romhányi csalóra

Közokirat-hamisítással vádolja az ügyészség azt a 43 éves romhányi férfit, aki két hamis adásvételi szerződést is kiállított, így közreműködött abban, hogy a gépjárműnyilvántartásba valótlan adatok kerüljenek bejegyzésre.

Nool

A vádirat szerint a férfi 2020. március 21-én megvásárolt egy használt személygépkocsit, az adásvételi szerződést azonban nem a saját, hanem gyermeke adataival töltötte ki, aki az okirat aláírásakor nem volt jelen, sőt az adásvételről nem is volt tudomása.

Április 5-én a vádlott tovább értékesítette az autót, és – mivel a járművet nem íratta át az új tulajdonosra – a vevőnek emiatt átadott egy valótlan üzembentartói szerződést is.

A vádlott célja az volt, hogy a személygépkocsi nevére történő bejegyzését elkerülje, eközben tisztában volt azzal, hogy a meghamisított magánokiratok az okmányirodához kerülnek benyújtásra, azaz a valótlan adatokat közhiteles nyilvántartásba be fogják jegyezni.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség ezért közokirat-hamisítás bűntettével vádolta meg a büntetett előéletű férfit, és indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével szabjon ki vele szemben felfüggesztett börtönbüntetést.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában