Falomlás

2023.01.18. 12:51

Partfal omlott a patakba, házakat veszélyeztet a víz Pásztón

A heves esőzések miatt nagy mennyiségű föld, növényi törmelék és fák csúsztak a patak medrébe Pásztón, így a Kékesi úton lakóházakat veszélyeztet annak vize. A tűzoltók homokzsákokkal védik az ingatlanokat.

G.E.

Leomlott a partfal szerdán délelőtt Pásztón. A heves esőzések miatt mintegy tizenöt négyzetméteren föld, növényi törmelék és fák csúsztak egy patak medrébe, szűkítve annak keresztmetszetét. A víz így lakóházakat veszélyeztet a Kékesi úton. Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatott, hogy a bátonyterenyei és a pásztói hivatásos tűzoltók a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett homokzsákokkal védik az érintett lakóházakat. A helyszínen van az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület is. A patak egyelőre nem lépett ki medréből.

A védekezési munkálatokba bekapcsolódtak az önkormányzat munkatársai is. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra, és elhúzódó munkálatokra lehet számítani.

Nem ez az első eset, még 2021 májusában írtunk arról, hogy több ember otthona is veszélybe került a mátrakeresztesi földcsuszamlás miatt:

Tavaly májusban pedig Kazáron volt földcsuszamlás:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában