Bilincsben

2023.01.12. 14:43

Lebukott az autószervizt kirámoló nyugat-nógrádi bűnbanda

Két dejtári és egy ipolyvecei férfit sikerült lefülelniük a balassagyarmati rendőrség nyomozóinak, akiknek a számlájára több nagyobb értékű dolog erőszakos ellopása írható.

Nool

Egy 33 éves dejtári férfit fogtak el a balassagyarmati nyomozók, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy tavaly december 2-án és 3-án felfeszítette egy Balassagyarmat külterületén lévő autószerelő műhely ajtaját, majd onnan szerszámgépeket és autóalkatrészeket lopott el. Ez sem volt neki elég: elfelé menet az egyik lopott kisgéppel levágta, majd magával vitte a műhely előtt álló személyautó katalizátorát is. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a 34 éves férfi által ellopott tárgyak összértéke megközelítette a 900 ezer forintot.

Forrás: police.hu

– A sikeres adatgyűjtés eredményeként a Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozói elfogták az elkövetéssel gyanúsítható férfit, aki kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését. A dejtári lakost kollégáim őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Balassagyarmati Járási Ügyészségen. A kutatások során az eltulajdonított értékek részben előkerültek – közölte a Nool.hu-val a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője.

Forrás: police.hu

Buda Gábor hozzátette, hogy a nyomozás során január 9-én előállítottak egy 25 éves dejtári és egy 21 éves ipolyvecei férfit is a rendőrök, akik a jelenlegi adatok alapján megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy társtettesként vettek részt a bűncselekmény elkövetésében. A két gyanúsítottat a rendőrök szintén őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására a Balassagyarmati Járási Ügyészségen.

Mindhármukat őrizetbe vették a rendőrök
Mindhármukat őrizetbe vették a rendőrök
Forrás: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában