Nyomozás

2023.01.19. 11:21

Ipolyvecei rejtély: sok mindent megtudtunk a cserbenhagyás helyszínén

Az ipolyvecei cserbenhagyás helyszínén jártunk, ahol korábban egy eszméletlen, sérült nőt találtak.

Nool

A helyszínelés és az erre járó kocsik nyomai még másnap látszódtak a buszmegállóban, ahol a nőt megtalálták

Forrás: Nool.hu

Ahogy arról a korábban beszámoltunk,  az Országos Mentőszolgálat munkatársai Ipolyvecén, a Rákóczi úton – lakossági bejelentést követően – egy eszméletlen, végtagsérült nőt találtak, aki kihűlés közeli, életveszélyes állapotban volt. A sérültnél azonosítására alkalmas iratok nem voltak. A rendőrség szerdán délután felhívást tett közzé, melyben a lakosság segítségét kérte. 

Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök később megállapították az 58 éves nő személyazonosságát és azt, hogy a Rákóczi út 3. szám előtti buszmegállótól két méterre lévő, füves területre még előző este kerülhetett. Kórházi ellátása során az eszméletlen nő végtagjain zúzott és repesztett sérüléseket találtak, amelyek keletkezéséről egyelőre nincs információ. Mint megtudtuk, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az eset kapcsán.

Csütörtökön délelőtt mi is elmentünk Ipolyvecére, a nő megtalálásának helyére, ahol már csak az előző napi helyszínelés feliratai és több autó keréknyoma utalt arra, hogy a község Drégelypalánkhoz közelebb eső részén, a szóban forgó buszmegállóban – ahonnan Balassagyarmat irányába indulnak a járatok – rejtélyes dolgok történtek.

Az önkormányzatot is megkerestük, ahol azt mondták, egyelőre ők sem rendelkeztek több információval a nő állapotáról, és őket is a rendőrség tájékoztatta a történtekről. 

Nem hallottak sikítást vagy csattanást

Találkoztunk egy helybélivel, aki elmondta, hogy előző este a nőt ittas állapotban látták a falu utcáin, és ez sajnos nem volt szokatlan látvány. Hozzátette, hogy a nő iratait a szomszédos utcában találta meg. Szerinte a rendőrség – feltehetőlen a fűben még most is jól látható keréknyomok miatt – cserbenhagyásra gyanakodva nyomoz.

Azt is megtudtuk ugyanakkor, hogy az útszéli közterületet többen használják parkolásra, így az ottlakók elmondása alapján nem szokatlan, hogy a nagy esőzés és sár miatt több keréknyom is látszódik. A környéken élők előző éjszaka egyébként nem tapasztaltak szokatlan eseményeket, sem sikítást, sem csattanást nem hallottak.

Egykor a legszebb nő volt a környéken

Egy, a közelben élő lakos portálunknak elmondta, hogy a nőt a faluban mindenki jól ismeri. Úgy véli, hogy anyagi és alkoholproblémái vezethettek a történtekhez, de azt egyelőre mindenki csak találgatja, hogy a sérülései mitől keletkeztek.

– Egykor a legszebb nő volt a környéken, aztán felkerült Pestre. Azt beszélik a faluban, hogy drog- és alkoholproblémái lettek, ezért költözött vissza. Sajnos, itthon is züllött életet élt, de a mostani esetről csak annyit tudok én is, hogy reggel ott találták meg – mondta el egy másik járókelő, aki szintén nem szerette volna, hogy névvel említsük cikkünkben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában