Életveszély

2023.01.16. 19:54

2022 legveszélyesebb száguldozói: velük senki sem akar találkozni a nógrádi utakon + videó

A rendőrség nem győzi hangsúlyozni, hogy a megengedett sebesség túllépésével a sofőrök nemcsak a saját, hanem mások testi épségét is veszélyeztetik. Összegyűjtöttük 2022 legpofátlanabb sofőrjeit, akik fittyet hányva a sebességkorlátozásokra, életveszélyesen száguldoztak a nógrádi utakon.

Nool

Senki sem szeretné ilyen fotókon viszontlátni az autóját...

Forrás: police.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 2023 sem indulhat gyorshajtások nélkül, egy nap alatt két száguldozót is elfogtak a nógrádi utakon. Ennek kapcsán összegyűjtöttük 2022 legpofátlanabb listavezetőit, akik bőven túllépték a megengedett sebességhatárt, mit sem törődve a szabályokkal és mások életével. 

A szerelméhez sietett?

Tavaly február 14-én a megengedett 110 kilométer/óra helyett, 205 kilométer/órás sebességgel száguldott egy hófehér Audis a 21-esen. A rendőrök a gyorshajtóra 130 ezer forint közigazgatási bírságot és 6 közlekedési előéleti pontot szabtak ki.

A száguldozás melegágya a 21-es?

Decemberben szintén a 21-es főúton lépte át a 200 kilométer/órás sebességet egy autós. A fekete Mercedes sofőrje 110-es sebességhatárra fittyet hányva nyomta tövig a gázpedált. A büntetése szintén 130 ezer forint és 6 közlekedési előéleti pont volt. 

Szintén autóversenyzőnek képzelték magukat azok a sofőrök is, akik tavaly nyáron „szaladtak bele” traffipaxba. Az egyik sofőr 110 kilométer/óra helyett 172 kilométer/óra, a másik 182 kilométer/óra sebességgel közlekedett. A rendőrök azzal a járművezetővel szemben, aki 182 kilométer/óra sebességgel közlekedett 90 ezer forint közigazgatási bírságot és 6 előéleti pontot szabtak ki, míg a másik jármű vezetője a szabályszegésért 60 ezer forint és 4 pontot kapott.

120-al lakott területen belül

2022 tavaszán egy BMW-s a megengedett sebesség több mint kétszeresével hajtott Rétságon. A sofőr 50 helyett 120 kilométer/órás sebességgel repesztett lakott területen belül. Az ámokfutásról méregdrága, 200 ezer forintos bírságot érő fotó készült.

Valakinek még egy halálos baleset sem visszatartó erő

Tavaly februárban halálos közlekedési baleset történt a 22-es számú főúton Érsekvadkert külterületén. A tragédiát egy 19 éves sofőr okozta.

Pár nappal később ugyanezen a szakaszon veszélyes manővert hajtott végre egy autós, akinek tettét a rendőrség szolgálati járműve is felvett. A megengedett 90 km/h sebességet túllépve 126 km/h sebességgel közlekedett, ezen kívül figyelmen kívül hagyta a „Bukkanó” és Előzni tilos!” közúti jelzőtáblákat is. A büntetés ebben az esetben sem maradt el, a félperces manőverért  összesen 55 ezer forint közigazgatási bírságot és 10 közlekedési előéleti pontot szabtak ki.

A gyorshajtás büntetés kalkulátor segítségével pillanatok alatt megtudható a várható bírság nagysága, ehhez csak az útszakaszra érvényes sebességhatárt és a sebességet kell megadni.

A közlekedési balesetek megelőzése érdekében folyamatosak az ellenőrzések a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén, amelyek során a rendőrök nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a szabályszegő járművezetőket – köztük a gyorshajtókat is – kiszűrjék a forgalomból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában