Vádemelés

2022.12.15. 15:39

Kővel dobta meg a szomszéd kislányt egy nógrádi nő

Egy 54 éves nő ellen emelt vádat a Pásztói Járási Ügyészség, aki nemcsak zaklatta a vele egy utcában lakó családot, hanem az egyik gyermeket még egy kővel is megdobta.

Nool

A vádirat szerint a Nógrád megyei községben élő nő 2020 szeptembere óta napi rendszerességgel hangosan, magából kikelve, trágár kifejezésekkel illette a szomszédjában lakó család tagjait, a női családtagokat szexuális szolgáltatások anyagi ellenszolgáltatásért nyújtásával és lopások elkövetésével vádolta – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség.

Mint kiderült tavaly április 20-án a verbális zaklatás tettlegességig fajult, a nő ugyanis a 11 éves szomszéd kislányt az utcán hangosan szidalmazni kezdte, majd a zúzalékkal borított úttestről magához vett egy közepes méretű követ és megdobta vele a gyermeket. A kislány a csípőjén szenvedett zúzódásos és bevérzéses sérüléseket, de figyelemmel az elkövetés eszközére a csonttöréssel járó nyolc napon túli sérülés elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető az ügyészség álláspontja szerint.

– Az ügyészség a nővel szemben - a sértett gyermekkora miatt - akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, valamint zaklatás vétsége miatt emelt vádat – írja közleményében a Nógrád Megyei Főügyészség. Hozzátették, hogy amennyiben a bíróság előkészítő ülésén a nő a váddal egyezően beismeri a bűncselekmények elkövetését, úgy 2 év felfüggesztett szabadságvesztés ellene az ügyészi mértékes indítvány.

Amennyiben beigazolódik, hogy bűnös, úgy a nőt fogja terhelni a nyomozás során felmerült 161.319 forint bűnügyi költség megfizetése is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában