Törvényszék

2022.12.22. 17:25

Több dolgot még tagad a gyarmati fogorvos késelője

Megtartották az ügy előkészítő ülését a napokban a Balassagyarmati Törvényszéken. Az 56 éves vádlott csak részben ismerte be bűnét.

Nool

A férfi továbbra is letartóztatásban várja az ügy fejleményeit

Forrás: police.hu

Október elején számoltunk be róla hírportálunkon, emberölési kísérlet és rongálás miatt emelt vádat az ügyészség az ellen az 57 éves budapesti férfi ellen, aki egy polgári jogvita miatt megrongálta egy balassagyarmati fogorvosnő otthonát, kiszúrta autójának kerekeit, végül a Civitas Fortissima téren megkéselte őt.

Mint az már ismert, a doktornő és a férfi között 2019 óta zajlott kártérítési per a bíróságon egy még 2016-ban történt fogászati beavatkozás miatt. A 2021. szeptember 17-re kitűzött tárgyalásukon ugyan mindketten megjelentek a bíróságon, de a tárgyalást végül elhalasztották, mivel a férfi kérte az eljárás szünetelését, de ehhez a nő ügyvédje nem járult hozzá.

A férfi a bíróság döntésén felháborodott, elhagyta a tárgyalótermet, majd újra benyitott, és a nőnek, valamint a jogi képviselőjének emelt hangon azt mondta, hogy „Majd odakint a perköltséget lerendezzük!”. Ezt követően a bíróság épületéből feldúltan távozott, és az épület mellett parkoló gépkocsijához ment, amivel rögtön elment a sértett családi házához, ahol a kaputelefont megrongálta, és a terasz üvegét berúgta – részletezte a történteket az ügy leírásában a Balassagyarmati Törvényszék.

Mindezek után visszament a belvárosba és búvárkésével kiszúrta a fogorvos gépkocsijának gumiabroncsait. A parkolótól aztán elsétált a bíróság előtti térre, ahol egy padon ülve várt a bíróság épületéből kijövő, és a tér felé gyalogosan közlekedő doktornőre, hogy beszéljen vele a közöttük folyamatban lévő polgári perről. A nő és ügyvédje ekkor már tudomást szereztek a rongálásról, így épp a rendőrségre tartottak feljelentést tenni a férfi ellen. 

Ezzel a késsel szúrta meg 14 alkalommal a doktornőt
Ezzel a késsel szúrta meg 14 alkalommal a doktornőt  a férfi
Forrás: police.hu

A fogorvos jogi képviselője ekkor kérdőre vonta a férfit, hogy miért követte el a rongálást, majd erre a vádlott elkezdte lökdösni az ügyvédet. Ekkor a nő megpróbált gyorsan elindulni a rendőrkapitányság felé, de a férfi utána lépett, és a nála lévő kétélű, részben recézett búvárkéssel szemből hastájékon szúrta őt. 

– A sértett a szúrás után a téren elhelyezett virágosládára esett. Ekkor a vádlott odalépve a sértetthez gyors, folyamatos szúró mozdulatokkal testszerte, további 13 alkalommal megszúrta az ekkor már földön fekvő sértettet – tette hozzá a Törvényszék. A férfi akkor hagyta abba szörnyű tettét, amikor a nő segítségért kiáltott és többen a segítségére siettek. Ekkor a jogi képviselőhöz fordult és azt kérdezte: „Ügyvéd úr, magát is megszúrjam?”. Időközben a rendőrök is a helyszínre értek és elfogták, majd őrizetbe vették őt.

Térfigyelő kamera rögzítette a történteket:

A megyei főügyészség korábban közzétette a térfigyelő kamerák által rögzített videót, amelyen jól látható a bíróság épületét elhagyó vádlott, valamint a főtéren történtek is.

A Nógrád Megyei Főügyészség korábbi közleményéből kiderült, hogy a 14 szúrás következtében a nő életveszélyes mennyiségű vért vesztett, emellett vér- és légmell alakult ki nála, életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

8 év lett volna a mértékes indítvány:

Az egyébként büntetlen előéletű férfival szemben emberölés bűntettének kísérlete, valamint rongálás vétsége miatt emelt vádat az ügyészség, melyben börtönbüntetésre és közügyektől eltiltás kiszabására tettek indítványt. A férfinak emellett a bűnügyi költséget és az okozott kárt is meg kellene térítenie.

– Arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen elismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a főügyészség 8 év börtönbüntetés és 8 év közügyektől eltiltás kiszabására tett mértékes indítványt, azzal, hogy a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék hoz döntést, az ítéletet a vádlott letartóztatásban várja – állt a Nógrád Megyei Főügyészség október elején kiadott közleményében.

A héten megtartották a Balassagyarmati Törvényszéken az előkészítő ülést, ahol a férfi a terhére rótt bűncselekmények közül a rongálási cselekmények tekintetében ismerte be bűnösségét – tájékoztatta hírportálunkat dr. Bárány Dávid. A sajtótitkár hozzátette, hogy az emberölés kísérletével kapcsolatban a vádlott azt mondta, hogy az elkövetéskor „minden elsötétedett”.

Mivel tehát a férfi nem tett teljes beismerő vallomást, így az eljárás tárgyalással folytatódik majd, amelyet február 2-re tűzött ki a Balassagyarmati Törvényszék.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában