Illegális bevándorlás

2022.12.22. 07:50

Újabb 21 migráns próbált meg átjutni a határon Salgótarjánban és Parassapusztánál

A tarjáni zsaruk kapták el szerdára virradó éjjel a moldáv állampolgárságú embercsempészt, aki francia hatósági jelzésű személygépkocsiban 4 szírt szállított. Parassapusztánál további 17 szír próbált meg átjutni a határ túloldalára.

Nool

Komoly büntetésre számíthat az embercsempész

Forrás: police.hu

– A Salgótarjáni Rendőrkapitányság járőrei december 21-én 2 óra 37 perckor Salgótarján belterületén, a 21-es számú fő út és a Kossuth út kereszteződésénél ellenőrzés alá vontak egy francia hatósági jelzéssel ellátott személygépkocsit. A 31 éves moldáv állampolgárságú férfi által vezetett jármű utasterében 4 fő - magukat szír állampolgárnak valló férfi - utazott, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni – ismertette hírportálunkkal Király-Kollár Ramóna.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hozzátette, hogy a rendőrök az embercsempészt és a 4 külföldit elfogták és a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították.

Komoly büntetést von maga után

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Szintén tegnap, reggel 9 óra körüli időben a 2-es számú főút parassapusztai határátkelőhelyének közelében is feltartóztattak a magyar és szlovák rendőrök közösen 17 fő külföldit, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

– A migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indított – húzta alá Király-Kollár Ramóna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában