Jövőtervezés

2022.12.22. 17:04

Pályaorientációs napon vettek részt a nógrádi ügyészek

Nool

A diákok nagy érdeklődéssel hallgatták az előadást

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

A közelmúltban tartotta meg a már hagyományosnak számító Pályaorientációs Napját a hatvani Bajza József Gimnázium. A fiatalok egyetem- és pályaválasztását elősegítendő rendezvényen 17 egyetem és 112 szakma képviselői mutatkoztak be – így többek között orvosok, mérnökök, jogászok és közgazdászok.

Az ügyészi szervezetet az intézményvezető meghívására dr. Kertész Ágnes, a Pásztói Járási Ügyészség vezető ügyésze képviselte, aki maga is a hatvani gimnázium hatosztályos évfolyamán végzett – számolt be a Nógrád Megyei Főügyészség.  

– Kolléganőnk az eseményen a nagy érdeklődésre tekintettel négy előadást is tartott, amelyen interaktív formában mutatta be az ügyészség feladatait, a mindennapi ügyészi munka sajátosságait, az ügyészi szervezet felépítését valamint beszélt az ügyészi hivatáshoz elengedhetetlenül szükséges készségekről illetve képességekről is. Ezt követően a résztvevő tanulók kötetlen beszélgetés keretében tehették fel a kifejezetten őket foglalkoztató kérdéseiket – írták.

Hozzátették, annak érdekében, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok valóságos képet kapjanak a munka világáról és az általuk kiszemelt szakma képviselőinek mindennapjairól, a hatvani gimnázium úgynevezett „Job Shadow” programot is indított. Mint kiderült, a Pályaorientációs Nap után dr. Kertész Ágnes az intézménytől felkérést kapott az e programban állandó mentorként való részvételre.

– A jövőben a kimondottan az ügyészi hivatás iránt érdeklődő tanulóknak lehetőségük lehet arra, hogy - kolléganőnket árnyékként követve - megfigyeljék egy teljes munkanapját, ezáltal közelebbről megismerjék az ügyészi szakma gyakorlati oldalát illetve kihívásait, így még felelősségteljesebben dönthessenek egyetemi tanulmányaikról és végső soron a jövőjükről – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában