Keresik őket

2022.11.09. 19:51

Sehol nem találják a gyarmati testvérpárt – az anyjuk vihette el őket

A 6 éves Szőrös Richárd Rault és 9 éves nővérét, Szőrös Hanna Ibolyát tavaly szeptember 29-e óta nem találják a hatóságok. A gyermekek eltűnése mögött édesanyjuk állhat.

Nool

A police.hu eltűnt személyeket jegyző adatbázisát böngészve bukkant rá hírportálunk a balassagyarmati születésű Szőrös Richárd Raul, valamint Szőrös Hanna Ibolya adatlapjaira. A gyerekek eltűnése miatt 2021. szeptember 29-én adtak ki körözést a rendőrök és a hollétükről azóta sem tudni semmit.

Megkerestük a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságot is az ügyben, Király-Kollár Ramónától pedig megtudtuk, hogy a két kiskorú eltűnését az édesapa jelentette be a rendőrségre, miszerint a gyermekekkel az édesanyjuk távozott ismeretlen helyre. 

– A Balassagyarmati Rendőrkapitányság a kiskorúak körözését eltűnés miatt haladéktalanul elrendelte és az ügyben körözési eljárást folytat. A rendelkezésre álló adatok alapján bűncselekmény gyanúja az esettel kapcsolatban nem merült fel – fogalmazott a sajtóreferens.

A 6 éves Szőrös Richárd Rault és a 9 éves Szőrös Hanna Ibolyát több mint egy éve nem találják
Forrás: police.hu

A police.hu oldalon közzétett személyleírás szerint a 2016. augusztus 28-án Balassagyarmaton született kisfiú közepes testalkatú, aranybarna, rövid hajú, szeme színe barna, testmagassága pedig még nem érte el a 150 centimétert. Nővére 2013. június 5-én született szintén Balassagyarmaton, a kislány közepes testalkatú, haja és szeme színe fekete és ő sincs még 150 centiméter magas.

A lakosság segítségét kérik a rendőrök

– Kérjük a lakosságot, amennyiben a gyermekek tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkeznek, hívják a Balassagyarmati Rendőrkapitányságot a 06-35-300-344-es hívószámon. Névtelenség megőrzése mellett bejelentést tehetnek továbbá az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén – hívta fel a figyelmet Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. 

Több eltűnt személyt is keresnek:

A 13 éves balassagyarmati születésű Bada Vanesszát és a szintén gyarmati származású 15 éves Farkas Rikárdót sem találják október 21-e óta.

A pásztói származású Varga Józsefnek és Almási Istvánnak még 2005-ben veszett nyoma.

Bűnözőkből sincs hiány Nógrád megyében:

A salgótarjáni születésű Jászberényi Benjámin ellen október 28-án adtak ki körözést a rendőrök. A férfit sem budapesti, sem szécsényi címén nem találják.

A salgótarjáni származású Oláh Rudolfot az ország 50 legkeresettebb bűnözője között tartják számon. Bűnlajstromán zsarolás és kifosztás is szerepel, jelenleg a rá kirótt börtönbüntetése elől menekül.

Két salgótarjáni születésű drogdílert is nagy erőkkel keresnek a rendőrök. Drexler András ellen nemzetközi elfogatóparancs is érvényben van, Batta Gábort pedig Európa-szerte körözik.

A pásztói származású Berki Annamária, Ulviczki-Szép Viktória és Oláh Lászlóné is szerepel a rendőrség országos körözési adatbázisában: magánlaksértés, drogbirtoklás és kiskorú veszélyeztetése miatt vár rájuk büntetés.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában