Őrizetben

2022.11.30. 07:39

Lopás és garázdaság miatt is felelnie kell a salgótarjáni betörőnek

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság lopás bűntett, valamint lopás vétség és garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 27 éves férfival szemben.

Nool

Forrás: police.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztály munkatársai november 27-én 1 óra 20 perckor Salgótarjánban, a Hősök úton fogták el azt a 27 éves helyi lakost, aki ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki, valamint a férfit – több bűncselekmény elkövetése miatt – a Salgótarjáni Rendőrkapitányság is körözte.

A police.hu tájékoztatása szerint a férfit a nyomozók november 28-án gyanúsítottként kihallgatták, amelynek során a bűncselekmények elkövetését elismerte. Megalapozott gyanú merült fel arra nézve, hogy október 29. és november 1. közötti időszakban egy megyeszékhelyen található társasház második emeleti lakásának bejárati ajtaját a sarokvasról leemelte és az ingatlanba bement. Ott kutatást végzett és televíziót, nyakláncot, valamint egy pénztárcát és egy iskolatáskát – a bennük található személyes iratokkal együtt – magához vett, majd a helyszínről az értékekkel távozott. A nyomozók a televíziót megtalálták és lefoglalták.

A megyeszékhelyen élő férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy november 26-án 20 óra körül megjelent egy salgótarjáni társasháznál és több lakás bejárati ajtaját ütögette, miközben kiabált, ezzel zavarva a lakókat. Ezt követően a földszinten található tárgyakat a folyosón szétdobálta, majd a pince bejárati ajtaján elhelyezett pozdorja darabot felgyújtotta. A tűz során személyi sérülés nem történt, 50 ezer forint rongálási kár keletkezett.

A salgótarjáni lakos októberben is járt a társasházak környékén, akkor egy másik lépcsőházban lévő első emeleti lakás ajtóüvegét helyettesítő fóliáját szakította le, majd a résen keresztül az ingatlanba bemászott és onnan egy televíziót vitt magával.

A salgótarjáni rendőrök a férfit – gyanúsítotti kihallgatása után – őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában