Szoboravatás

2022.11.28. 16:30

Bátonyterenyén járt a rendőrség közlekedésrendészeti főosztályának vezetője 

A közelmúltban a közlekedési balesetek áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett szoboravató ünnepségre érkezett Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság főosztályvezetője.

V. E.

Emlékművet avattak Kisterenyén a közlekedési balesetek áldozatainak emlékére

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A főosztályvezető elmondta: a balesetek sokféleképpen megelőzhetők. 

– Hasznos tanácsokkal, javaslatokkal vagy filmekkel egyaránt fel lehet hívni arra a figyelmet, hogy a közlekedésnek veszélyei is vannak. Ezeken túl adottak olyan lehetőségek is, mint a napokban felavatott és megszentelt bátonyterenyei emlékmű. Nem is tudnám szavakkal leírni a látványt. A szobrot muszáj látni, hogy az ember érzékelje: valami nem stimmel ebben a környezetben. Azzal pedig, hogy valaki megnézi és elkezdi megfejteni, hogy mit is szimbolizál, már be is töltötte a figyelemfelkeltő funkcióját. 

Hozzátette: ha csak néhányan megállnak és elgondolkodnak azon, hogy vajon mit kívánt kifejezni ilyen formán a művész, és hogy miért helyeztek egy ilyen alkotást épp ide, a 21-es számú főút mellé, akkor már megérte. Mindenkinek érdeke, hogy senki se váljon közlekedési baleset áldozatává se Nógrád megyében, se Magyarországon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában