Advent

2022.11.28. 10:03

A nógrádi rendőrök is meggyújtották a hit első gyertyáját

Fellobbant az első adventi gyertyaláng a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság koszorúján is.

Nool

Meggyújtották az első gyertyát

Forrás: police.hu

A police.hu beszámolója szerint hagyományteremtő módon rendőrök és civilek közösen állták körbe advent első vasárnapján a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság épülete előtt elhelyezett adventi koszorút, hogy közös gyertyagyújtással kezdjék meg az adventi időszakot és a szeretet ünnepére hangolódást.

Vasárnap óta ég az első gyertya.
Vasárnap óta ég az első gyertya.
Forrás: police.hu

- A rendőrség munkatársainak önzetlen munkájával készített koszorú egy kis sziget a következő négy hét rohanásában, ahová a nyugalomra vágyók visszatérhetnek az adventi hetekben és egy pillanatra megállva a hétről hétre fellobbanó gyertya lángjával melegséggel tölthessék meg szívüket - olvasható a tájékoztatásban.

A hit gyertyáján a láng november 27-én délután lobbant fel, majd a négyhetes ünnepi időszak ezt követő három vasárnapján ugyanebben az időpontban gyújtják meg az advent jelképeit.

Az ünnep hangulatát zenés műsorral a Blue Blood Brothers zenekar hozta el a rendezvényre. Az ünnepi műsorra kilátogatókat a szervezők forró teával és a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság jóvoltából apró meglepetésekkel és láthatósági eszközökkel várták.

 

Címkék#advent

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában