Vádemelés

2022.10.05. 12:30

Közokirat-hamisítás a tarjáni okmányirodában: brit és magyar jogsit is akart egy nő

A Skóciában élő 45 éves magyar nő tavaly augusztusban Edinburgh-ban kezdeményezte, hogy adjanak ki részére vezetői engedélyt a magyar vezetői engedélye alapján. Az ügynek azonban közokirat-hamisítás lett a vége...

Nool

Arra hivatkozott, hogy érzelmileg kötődik a magyar jogosítványához... (borítóképünk illusztráció)

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A 45 éves nő Skócia fővárosában kezdeményezte tavaly nyár végén, hogy brit vezetői engedélyt kapjon. Ennek okán a magyar honosságú jogosítványát visszavonták és a magyar hatóságok részére megküldték.

Pár nappal később besétált a salgótarjáni okmányirodába és azzal az indokkal, hogy ő érzelmileg kötődött a magyar jogosítványához, kérvényezte, hogy magyar honosságú vezetői engedélyt adjanak ki részére. Indokként az okmányiroda közokiratnak minősülő jegyzőkönyvébe már azt írta, hogy elvesztette a korábban részére kiállított magyar jogosítványát – derült ki a Nógrád Megyei Főügyészség mai közleményéből.

A nő a valótlan tartalmú kérelem alapján új magyar honosságú vezetői engedélyt kapott, de ezzel hozzájárult ahhoz, hogy a hivatalos szervek valótlan tényt foglaljanak közokiratba. Épp ezért a Salgótarjáni Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a nővel szemben. Az ügyet tárgyalás mellőzésével tervezik lebonyolítani, a büntetővégzésben pedig indítványozták, hogy pénzbüntetést szabjon ki rá a bíróság. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában