Közúti ellenőrzés

2022.09.10. 12:19

Szondáztattak is Szécsényben és környékén a rendőrök, hogy megelőzzék a baleseteket

Balesetmegelőzés céljából tartottak ellenőrzéseket pénteken Szécsényben és térségében a rendőrök, találtak is ittas vezetőt a szondáztatás során.

Nool

Szécsényben ellenőrizték az autósokat a rendőrség munkatársai

Forrás: Nool.hu

Fotó: Police.hu

A kiemelt baleseti okokra koncentrálva szeptember 9-én, pénteken a Szécsényi Rendőrkapitányság illetékességi területén összevont közlekedésrendészeti akciót tartottak a Nógrád megyei rendőrök – közölte portálunkkal Király-Kollár Ramóna, a főkapitányság sajtóreferense. 

Az ellenőrzés során a közúti közlekedésben résztvevőkre vonatkozó szabályok betartására, a fő baleseti okok – kiemelten az ittas járművezetés – kiszűrésére koncentráltak. Az akció során 58 gépjárművezetővel szemben alkalmaztak légalkoholmérő készüléket, amely egy esetben pozitív jelzést mutatott. A sofőrt hiteles mérés céljából előállították és ellene büntetőfeljelentést tettek. 

A nap folyamán a rendőrök további két közigazgatási és négy helyszíni bírságot szabtak ki, egy esetben a sofőrrel szemben szabálysértési eljárást indítottak, valamint öt kisebb súlyú szabálysértés észlelése miatt figyelmeztetésben részesítették a járművezetőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában