Megtévesztés

2022.09.16. 20:05

Lángok helyett a tűzoltókkal játszott a bejelentő: hiába vonultak segíteni a tarjáni társasházhoz

Szándékosan megtévesztő jelzés miatt vonultak péntek este Salgótarján déli városrészébe a tűzoltók.

A.E.

A bejelentő azt hazudta, hogy a társasház egyik lakása teljes terjedelmében ég

Forrás: Beküldött fotó

Olvasónk jelezte, hogy tűzoltókat lát Salgótarján déli városrészében, a Rákóczi út és a Csokonai út kereszteződésének közelében péntek este. Azért, hogy megtudjuk mi történt, megkerestük a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, ám kiderült, ezúttal egy olyan bejelentés miatt riasztották a tűzoltókat, ami valójában nem is történt meg.

– Péntek este 19 óra után bejelentés érkezett a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóség műveletirányító ügyeletére arról, miszerint a telefonálót egyik ismerőse arról értesítette, hogy teljes terjedelmében ég a lakása Salgótarjánban, a Rákóczi úton. A jelzés szerint a lángok egy négyszintes, többlakásos társasház egyik emeletén csaptak fel, ezért a salgótarjáni hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Kollégáim átvizsgálták a teljes lépcsőházat, azonban tüzet, vagy tűzre utaló bármilyen egyéb jelet nem találtak – tájékoztatta hírportálunkat Kapás Márton, a katasztrófavédelem megyei szóvivője.

A szóvivő hozzátette, a mostani eset egy tipikus példája az úgynevezett szándékosan megtévesztő jelzéseknek. A valótlan bejelentések ugyanis emberéleteket is kockáztathatnak, hiszen így fölöslegesen vonulnak helyszínre a tűzoltók, mentők vagy rendőrök. Ez idő alatt pedig lehet, hogy valaki tényleg segítségre szorulna, ám az álriasztás miatt adott esetben hosszú percekkel később tudnak csak egy másik helyszínre érni a kéklámpások.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában