Kéményseprő

2022.08.11. 11:16

Több mint félszáz kéménytűz volt már idén Nógrádban, érdemes megfogadni a szakember tanácsát!

Idén eddig 56 kéménytűznél avatkoztak be szűkebb hazánk tűzoltói.

N.O.

Kéményseprő munkában

Forrás: Nool.hu illusztráció

Fotó: Imre György, Békés Megyei Hírlap

A nyár ugyan nem a kéménytüzek szezonja, de Kapás Márton, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arra hívja fel figyelmet: pont ez a legalkalmasabb időszak arra, hogy felülvizsgáltassuk az éppen nem használt égéstermék elvezetőket.

– Nem éri meg őszig várni, érdemes minél hamarabb időpontot foglalni. A kéményseprők a fűtési szezonon kívüli is elérhetők, ajánlott ilyenkor felvenni velük a kapcsolatot, hogy elvégezzék az ingyenes ellenőrzéseket. Ebben az időszakban gyorsabb az ügyintézés, a várakozási idő pedig így sokkal rövidebb – közölte Kapás Márton.

Hozzátette: magánszemélyeknek az időpontfoglalás, a kémény ellenőrzése, és amennyiben szükséges, a tisztítás is ingyenes.

A szóvivő arra is kitért, hogy a kéménytüzeket, valamint a szén-monoxid-mérgezés veszélyének elkerülése érdekében, célszerű már most tenni otthonunk biztonságáért. Amennyiben gázzal fűt valaki , akkor a kéményt kétévente kell ellenőriztetni, a szilárd tüzelővel való fűtés során pedig évente érdemes szakember segítségét kérni.

Mint mondta, a társasházakban élőknek nem kell időpontot foglalniuk, oda automatikusan érkeznek a kéményseprők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában