Csomagtartó

2022.08.11. 09:31

Szécsényben fogtak el két embercsempészt, akik 19 külföldit szállítottak

A Nógrád megyei rendőrök egy 40 éves és egy 48 éves embercsempészt, továbbá 19 külföldit fogtak el.

Nool

Forrás: police.hu

A Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztályának jelzése alapján augusztus 10-én délután Szécsényben tartóztattak fel egy Fiat Ducato típusú tehergépkocsit. A járművet egy 40 éves szerb férfi vezette, amelynek rakterében 19 magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott. A külföldiek érvényes útiokmányokkal nem rendelkeztek, magyarországi jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták.

A rendőrök Szécsényben ellenőrzés alá vonták a feltehetően előfutó gépkocsit is, amelyet egy 48 éves szerb állampolgár vezetett.

Az egyenruhások a két szerb állampolgárt és a 19 külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

A rendőri intézkedés megakadályozta azt, hogy a két szerb állampolgárságú férfi a Magyarország területére jogellenesen érkező külföldieknek segítséget nyújtson a magyar-szlovák államhatár illegális átlépéséhez.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a két szerb állampolgár ellen embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. A hatóság tagjai a 40 éves és a 48 éves gyanúsítottat őrizetbe vették és előterjesztést tesznek az ügyészségen letartóztatásuk indítványozására. A nyomozók a bűncselekmények elkövetéséhez használt gépjárműveket lefoglalták.

Korábban beszámoltunk róla, hogy hét illegális bevándorlót szállított a 35 éves szír férfi, akinek letartóztatását kezdeményezték a Nógrád megyei nyomozók.

Cereden pedig 20 migránst találtak egy ukrán embercsempész autójában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában