Szökés

2022.08.10. 09:39

Pénzváltás ígéretével vertek át egy nógrádi házaspárt

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt azzal az 53 éves férfivel szemben, aki pénzváltás ígéretével 230 ezer forintot csalt ki egy házaspártól, majd Szlovákiába fuvaroztatta magát velük, ahol a pénzzel együtt elmenekült.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

2016 júniusában a vádlott azzal kereste meg a sértettet és annak feleségét, hogy osztrák ismerősei szeretnék kibérelni a tulajdonukban álló vendégházat. A vádlott és a bérbeadók megállapodtak a bérleti díjról, valamint arról is, hogy a vádlott a sértettektől 300 Ft/Euró árfolyamon forintot vásárol. A sértettek ennek érdekében 230 ezer forintot átadtak a vádlottnak, aki egyúttal arra kérte őket, hogy vigyék őt Szlovákiába, ahol egy orvos ismerősétől veszi át az átváltani kívánt valutát. A házaspár ennek eleget tett, majd Szlovákiában a vádlott arra kérte őket, hogy a személygépkocsijukban ülve várják meg az adás-vételt. A vádlott azonban többet nem tért vissza hozzájuk, sem a 230 ezer forintot, sem az annak megfelelő értékű Eurót nem adta át a sértetteknek, a készpénzt megállapodásuk idején sem állt szándékában átváltani.

A vádlott ezt követően eltűnt a hatóságok szeme elől, az ellene folyó eljárást felfüggesztették, majd 2022 januárjában a nyomozó hatóság elrendelte az eljárás folytatását, miután a férfi külföldön kitöltötte a más ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését.

A vádlott cselekményével 230 ezer forint kárt okozott a sértetteknek, melyből ez év elején 500 Eurót törlesztett.

A különös visszaeső elkövetővel szemben a Balassagyarmati Járási Ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat, melyben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a fennmaradt kárt is térítse meg a sértettek részére, valamint a 17 ezer forint összegű bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában