Lángok

2022.07.13. 09:55

Fahulladék, melléképület és fenyves erdő is égett Nógrád megyében

Többször is szabadban keletkezett tűzesetekhez riasztották kedden a Nógrád megyei tűzoltókat.

Nool

Borítóképünk egy korábbi tűzesetnél készült!

Fotó: Hüvösi Csaba

– Húsz köbméternyi felhalmozott fahulladék és fűrészpor égett a Pest megyei Acsán, az Állomás úton kedden este. A tűz egy melléképületre is átterjedt, és veszélyt jelentett körülbelül száz köbméternyi tűzifára is. A lángokat az aszódi, valamint a Nógrád megyéből riasztott berceli hivatásos tűzoltók fékezték meg. Személyi sérülés nem történt – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Hozzátették, a Nógrád megyei tűzoltók további négy szabadtéri tűzhöz is vonultak a hét második napján. 

– A reggeli órákban és késő este is kigyulladt egy fenyves aljnövényzete Csesztve külterületén. A tűz oltását a tőzeges talaj izzása nehezítette. A lángokat a balassagyarmati hivatásos tűzoltók és az Ipoly-völgyi Különleges Mentő-, Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei fékezték meg – ismertették a közleményben. Ecsegen, a Petőfi úton és Szécsényben, a Batthyány úton a száraz fű kapott lángra kisebb területen. Előbbi helyszínen a pásztói, utóbbin a szécsényi hivatásos tűzoltók végezték el az oltási munkálatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában