Bilincsben

2022.07.18. 09:49

Feltételesen sem szabadulhat a nagymamáját pálinka miatt megverő pásztói férfi

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy a 25 éves pásztói férfi ellen, aki alkoholt keresett nagyszüleinél, majd az emiatt őt leszidó nagyanyját többször megütötte.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A fiatal kora ellenére már többszörösen büntetett előéletű, feltételes szabadságon lévő férfi 2021. december 26-án már a délelőtti órákban leitta magát, majd pálinkát keresve bement nagymamája lakrészébe, mert úgy tudta, hogy rokona nincs otthon. Nagyanyja azonban rajtakapta és leszidta őt állapota, és a kereséssel okozott rendetlenség miatt is. Az unoka a szóváltás során két alkalommal a nő feje felé ütött, majd tenyerének élével arcon és fejtetőn is ütötte az idős sértettet, aki az ütések következtében könnyű sérüléseket szenvedett el.

Mivel a férfi áldozata 73 éves nő volt, az ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat ellene, melyben a letartóztatásban lévő elkövetővel szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltását, feltételes szabadságra bocsátásának megszüntetését és az eljárás során keletkezett 317.160 forint bűnügyi költség megfizettetését indítványozta. Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a gyanúsított többször volt már büntetve, különös visszaeső, korábban is követett el erőszakos bűncselekményt a nagymama sérelmére, a mostani cselekményt az előző szabadságvesztés büntetéséből szabadulva, a feltételes szabadság tartama alatt követte el.

 

Címkék#pálinka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában