Döbbenet

2022.07.06. 11:28

Diósjenői tragédia: a halálba menekült Alexandra korábbi szerelme

Ahogyan telnek a napok, egyre több sötét titokra derül fény a diósjenői gyermekgyilkosság kapcsán. H. Alexandrának rövid élete során kijutott a tragédiákból, a fájdalomból.

Nool

Forrás: H.M.

Mint arról portálunk már vasárnap beszámolt, a Diósjenőn holtan talált nagyobbik lányt, H. Alexandrát már a tragédia előtt négy és fél évvel, 2004 őszén is eltűntként kereste a rendőrség. A Nógrád Megyei Hírlap a hivatalos körözés alapján azt írta akkor: „barátjának öngyilkossága miatt ismeretlen helyre távozott, a felkutatására tett intézkedések eddig nem vezettek eredményre”. 

A Blikk újságírója találkozott egy férfival, aki Alexandra egykori barátja, a tizennyolc éve elhunyt Richárd testvére. A lap kérésére felidézte a 2004-ben történteket. 

– Alexandra 13 éves volt, amikor összejött az akkor húszéves öcsémmel. Őrjítően szerelmesek voltak egymásba, József (a gyilkossággal gyanúsított nevelőapa – a szerk.) és a lányok anyja azonban kiskorú megrontásáért feljelentette őt. Valóban lefeküdtek, de erőszak nem történt. Az öcsém, Richárd ezután végzett magával. A gyilkos nevelőapa miatt akasztotta fel magát a testvérem. Ha nem jelentik fel, még ma is élhetne – emlékezett vissza Krisztián. 

A diósjenői lány és húga, Krisztina 2009-es eltűnéséről azóta újabb, döbbenetes részletek is kiderültek. Az üggyel kapcsolatos nyomozás fejleményeiről a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatón számolt be, melyet élőben közvetítettünk

Néhány órával később a rendőrség nyilvánosságra hozott olyan fotókat és videórészleteket, melyeket Alexandra földi maradványainak megtalálásakor készítettek. A rendőrségi videón látszik az is, ahogyan bilincsben vezetik el a gyilkossággal gyanúsított nevelőapát. 

Ha úgy érzi, hogy bajban van, kérjen segítséget! – Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok 116-123 (Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről hívható, mindkettőről ingyenes); Caritas Lelkisegély Telefonszolgálat 06-80-505-503 (Este 6-tól reggel 6-ig, vezetékesről hívható, ingyenes); Kék vonal, gyermek- és ifjúsági telefonszolgálat 116-111 (Éjjel-nappal, vezetékesről hívható, ingyenes) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában