Szabadtéri tűz

2022.07.07. 13:56

Ártatlan kerti főzőcskézésből csaptak fel az udvart pusztító lángok Salgótarjánban

Főzőcskézésnek indult, de a tűz átterjedt egy matracra és a közelben lévő tűzifára is.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Pexels

– Kerti főzőcskézésből keletkezett az a tűz, amelyet a salgótarjáni hivatásos tűzoltóknak kellett eloltani szerda délután Salgótarjánban, a Tározó utcában. A kertben gyújtott tűz gyorsan átterjedt egy matracra és a tűz közelében tárolt tűzifára. A lakók megkezdték a tűz oltását, de a lángok gyorsan terjedtek, így azt végül a hivatásos egységnek kellett megfékezni – tájékoztatta közleményében a Nool.hu-t a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

A tűzoltók rendszeresen hangsúlyozzák a szabadban való tűzgyújtás szabályait, ettől függetlenül időről időre történnek ilyen jellegű tűzesetek. Ahhoz, hogy ne történjen hasonló probléma nagyon fontos néhány alapvető szabályt betartani. A legfontosabb, hogy a tüzet sosem szabad felügyelet nélkül hagyni és csak olyan területen szabad tüzet gyújtani, ahol az az élőlényekre és a környezetére nem jelent veszélyt. Lényeges az is, hogy a tűz közvetlen közelében ne legyen más éghető anyag, amire a tűz könnyen átterjedhet. A megfelelő mennyiségű oltóanyagról (pl. víz, vagy porral oltó készülék), vagy oltásra alkalmas kézi szerszámokról (pl. lapát) is nélkülözhetetlen gondoskodni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában