Viharkárok

2022.06.09. 20:25

Villám csapott egy őrhalmi ház kéményébe, a 22-es főúton kidőlt fák okoztak gondokat

Másodfokú, narancssárga riasztás van érvényben Nyugat-Nógrádban zivatarok és felhőszakadások miatt. A tűzoltókat eddig két alkalommal riasztották viharkárok felszámolása miatt.

Nool

Borítóképünk egy korábbi esetnél készült

Forrás: NMH Archívum/Hüvösi Csaba

Megkerestük a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a viharos időjárás kapcsán, az igazgatóság szóvivője pedig elmondta, hogy eddig két alkalommal riasztották a tűzoltókat a Nógrád megyét is elért viharból adódó káresetek miatt. 

– A 22-es főút 34-es kilométerénél, a hugyagi elágazó közelében több fa az úttestre dőlt, amelyek akadályozták a főút forgalmát. A helyszínre a szécsényi hivatásos tűzoltók és a Karancs Speciális Mentőszolgálat önkéntes tűzoltói vonultak, akik motoros láncfűrésszel távolították el a kidőlt fákat – ismertette Kapás Márton. A szóvivő hozzátette, a másik vonulás Őrhalomba történt, mivel az Ifjúság úton belecsapott a villám egy családi ház kéménybe, ami ennek hatására kettéhasadt és így életveszélyessé vált. Ezen a helyszínen a szécsényi és a balassagyarmati hivatásos tűzoltók végzik a kárfelszámolást, valamint az Ipolyvölgyi Különleges Mentők is segítik munkájukat. Jelenleg magasból mentő gépjármű segítségével bontják az életveszélyes kéményt, lakosságvédelmi intézkedésre azonban nincs szükség.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 22-es főút mentén több helyszínen vízátfolyások nehezítik a közlekedést, így mindenkitől kérjük, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában