Vádat emeltek ellene

2022.06.13. 14:32

Totál részegen ült a volán mögé az Őrhalomban balesetező sofőr – ugrott a jogsija

Egy 49 éves férfivel szemben emelt vádat az ügyészség, miután erősen ittas állapotban ült volán mögé és nekihajtott egy trafóháznak Őrhalomban. A férfira pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás vár.

Nool

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

A Nógrád megyei férfi tavaly október 4-én az éjszakai órákban nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd úgy ült volán mögé. Autójával épp Őrhalom utcáin furikázott, ám annyira részeg volt, hogy az egyik útkereszteződésben lehaladt az útról, és nekicsapódott egy transzformátor háznak – derült ki a Nógrád Megyei Főügyészség hírportálunkhoz hétfőn eljuttatott közleményéből.

– Az elfogyasztott alkoholmennyiségtől a vádlott súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alá került, így magatartásával megszegte a KRESZ azon rendelkezését, miszerint járművet csak az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszes ital elfogyasztásából származó alkohol – fogalmaz az ügyészség.

A büntetlen előéletű férfi tettéért az ügyészség indítványa szerint pénzbüntetésre és a közúti járművezetéstől eltiltásra számíthat, valamint várhatóan meg kell majd fizetnie az 51.440 forint bűnügyi költséget is. Az illető az eltiltás letelte után is csak költséges és időigényes utánképzés után kaphatja majd vissza a jogosítványát.

Mikor számít bűncselekménynek az ittas járművezetés? – Az ittas járművezetés akkor bűncselekmény, ha gépi meghajtású járművet vezet az elkövető, úgy, hogy a véralkohol-koncentrációja meghaladja a 0,5 g/l-ot (0,25 mg/l levegőalkohol-koncentrációt). Kivételes esetben nem gépi meghajtású járművel is el lehet követni ezt a bűncselekményt: ha a nem gépi meghajtású jármű vezetésével az elkövető másnak legalább súlyos sérülést okoz. Minden esetben akkor történik bűncselekmény, ha közúton, illetve közforgalom elől el nem zárt magánúton történik a vezetés – áll az ügyészség ismeretterjesztő „kisokosában”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában