Határsértők

2022.06.24. 13:58

Tizennyolc migránst és egy újabb embercsempészt kaptak el Nógrád megyében

Péntek délelőtt Nógrád megyében fogták el a rendőrök azt a magát ukrán állampolgárságúnak valló férfit, aki 18 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

Nool

Forrás: police.hu

– A Nógrád megyei rendőrök június 24-én 10 óra 58 perckor ellenőriztek egy Mercedes Sprinter kistehergépkocsit a 22-es számú főúton, Szécsény külterületén, amelyet egy ukrán férfi vezetett, a jármű utasterében pedig 18 külföldi tartózkodott – tájékoztatta hírportálunkat Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Hozzátette, a járműben utazó férfiak – az elsődleges információk alapján – szír állampolgárnak vallották magukat, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét pedig nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Őket és a sofőrt a rendőrök elfogták és előállították.

Forrás: police.hu

– A hatályos magyar jogszabályok alapján az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, de természetesen előtte meghallgatják őket. Az ukrán férfi ellen a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást – mondta el a sajtóreferens. Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ahogy az előzőekben beszámoltunk róla, kedden 4 embercsempészt kapcsoltak le a rendőrök Nógrád megyében, akik összesen 60 embernek nyújtottak segítséget az országhatár illegális átlépéséhez. A négy férfit azóta őrizetbe is vették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában