Bosszú

2022.06.24. 09:24

Szerelemféltés miatt verte péppé áldozatát és annak rokonait a nógrádi testvérpár

Egy Nógrád megyei testvérpár ellen emelt vádat az ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt, miután megvertek illetőt, aki a fiatalabb férfi feleségével beszélgetett.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A 25 éves férj egy internetes csevegő alkalmazáson keresztül kérte számon a férfit, amiért az korábban üzeneteket küldött a feleségének, majd az egyre indulatosabb üzenetváltásuk során abban állapodtak meg, hogy személyesen rendezik a nő miatt kialakult nézeteltérésüket – derült ki a Nógrád Megyei Főügyészség péntek reggeli közleményéből.

A férfi és 26 éves bátyja még 2020. november 8-án barátaikkal közösen bottal, feszítővassal és vascsővel felfegyverkezve elmentek a férfi otthonához, majd kiabálni kezdtek a ház előtt. A hangzavarra a 24 éves illető kiment az udvarra, és megpróbált velük tisztes távolságból beszélni, azonban ez rögtön szóváltásba csapott át. Ekkor a társaság kirángatta őt az udvarról, lerántották a földre, majd a náluk lévő eszközökkel testszerte elkezdték őt ütni.

A bántalmazáshoz használt egyik bot
Forrás: NMRFK

– Amikor a segítségére sietett az édesanyja és nagybátyja, a támadók őket is elkezdték bántalmazni: az anyát a lábánál fogva húzták a földön és közben verték, a nagybácsi azonban a rá mért ütések közben kicsavarta a támadója kezéből a botot. A két fivér és barátaik ezt követően eltűntek a helyszínről. A 24 éves férfi és rokonai főként könnyű, zúzódásos sérüléseket szenvedtek a verés során, de figyelemmel a támadás módjára és eszközeire, a súlyosabb sérülések elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető – tájékoztatott a főügyészség.

Az indulatos testvérpárral szemben a csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság mellett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt is vádat emelt az ügyészség. Mivel büntetlen előéletűek, így felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása és az eljárás során felmerült 101.380 forint bűnügyi költség megfizettetése az ügyészi indítvány velük szemben. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában