Törött csigolya

2022.06.22. 09:53

Súlyos gerincsérülést szenvedett a balesetben a 72 éves nógrádi sofőr unokája

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a 72 éves Nógrád megyei férfi ellen az ügyészség, akinek figyelmetlensége egy családtagjának súlyos gerincsérüléséhez vezetett.

Nool

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Az idős férfi tavaly július 14-én kifogástalan látási viszonyok között vezette autóját a 22-es számú főúton Szalmatercs irányából Salgótarján felé, egyetlen utasa a 16 éves fiúunokája volt. A 72 éves sofőr minden előzmény nélkül lehaladt az úttestről a menetiránya szerinti jobb oldalon, majd az út menti fás, bokros területbe csapódott.

– Az ütközést követően a gyermek ugyan ki tudott szállni a megrongálódott járműből, könnyű sérülések látszódtak a fején, azonban a nyaki fájdalmai miatt elvégzett kórházi vizsgálatokon kiderült, hogy súlyos sérülése keletkezett, a nyaki gerinc részén csigolyatörést szenvedett, melyet műtéti úton sikerült stabilizálni – fogalmaz közleményében a Nógrád Megyei Főügyészség.

– A férfi megszegte a KRESZ vonatkozó szabályát, mely szerint a járművel az úton, az út vonalvezetésének megfelelően kell haladni. Az ügyészség a büntetlen előéletű férfivel szemben pénzbüntetés kiszabását és – mivel egészségügyi problémáiból adódóan a biztonságos járművezetésre alkalmatlan – végleges hatályú közúti járművezetéstől való eltiltását, valamint a nyomozás során felmerült 22.950 forint bűnügyi költség megfizettetését indítványozta – írja a főügyészség. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

A hozzátartozók kérvényezték az ügy közvetítői eljárásra utalását, és bár erre a törvény lehetőséget biztosít a közlekedési ügyekben is, de mivel a balesetben a gyermek súlyosan megsérült, így a mediáció ez esetben kizárt, az eljárást bíróság előtt kell lefolytatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában