Támadás

2022.06.16. 07:58

Saját házából kergette ki a béri férfit egy testvérpár, ki is fosztották

Büntetett előéletű testvérpár ellen emelt vádat a Pásztói Járási Ügyészség, akik közös italozás után vitték el a sértett értékeit.

Nool

Forrás: police.hu

A két férfi 2020. február 8-án délután pár pohár ital elfogyasztása után megjelent ismerősük béri házánál, ahol a házigazdával is italozni kezdtek, majd a 24 éves vádlott szóváltásba keveredett vele, majd ököllel arcon is ütötte őt. A verekedésbe bekapcsolódott a 28 éves testvére is, aki folytatta a vendéglátójuk ütlegelését, aki ütések hatására a földre esett, majd tartva a további bántalmazástól, elmenekült a házából.

A tulajdonos távollétét kihasználva a vádlottak átkutatták a házat, magukhoz vettek egy mobiltelefont, egy tévékészüléket és az egyik szekrényben fellelt 190 ezer forint készpénzt, majd távoztak.

A testvérek 255 ezer forint kárt okoztak ismerősüknek, melynek egy része a nyomozás során – lefoglalás útján – megtérült, 150 ezer forint kár a mai napig fennáll.

A 27 éves sértett az italozás közben történt bántalmazástól arcán zúzódásos sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel azok helyére és az elkövetés módjára, a súlyosabb sérülések elmaradása csak a szerencsének volt köszönhető.

Az ügyészség a férfiak ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és kifosztás bűntette miatt emelt vádat, velük szemben – figyelemmel előéletükre – végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, közügyektől eltiltását, az eljárás során felmerült 61.559 forint bűnügyi költség és a sértett kárigényének megfizettetését indítványozta. Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.

Címkék#bűnügy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában