Őrizetben

2022.06.25. 10:35

Lebuktatták az ukrán embercsempészt a szécsényi rendőrök, akár 15 évet is kaphat

Őrizetbe vették a rendőrök azt az ukrán állampolgárt, aki a gyanú szerint Magyarországon keresztül Szlovákia területére akart szállítani 18 határsértőt.

Nool

Forrás: police.hu

Mint arról beszámoltunk, péntek délelőtt Nógrád megyében fogták el a rendőrök azt a magát ukrán állampolgárságúnak valló férfit, aki 18 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

A rendőrség beszámolója szerint a Szécsényi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai a délelőtti órákban a 22-es számú főúton, Szécsény külterületén vontak ellenőrzés alá egy cseh rendszámú Mercedes Sprinter gépjárművet, amelyet egy 28 éves ukrán állampolgár vezetett. A jármű zárt, ablak és ülőhely nélküli rakterében 18 magát szír állampolgárnak valló utas tartózkodott, akik személyazonosságukat, illetve Magyarország területén tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőri intézkedés meghiúsította a határsértőknek a magyar-szlovák államhatár átlépését.

police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a 28 éves ukrán állampolgár ellen embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. A férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek az ügyészségen letartóztatásának indítványozására. A nyomozók a bűncselekmények elkövetéséhez használt kistehergépkocsit lefoglalták.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

police.hu

Hozzátették, hogy az embercsempészés alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Ahogy az előzőekben beszámoltunk róla, kedden 4 embercsempészt kapcsoltak le a rendőrök Nógrád megyében, akik összesen 60 embernek nyújtottak segítséget az országhatár illegális átlépéséhez. A négy férfit azóta őrizetbe is vették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában