Felelőtlenség

2022.06.20. 09:17

Hét ittas sofőrt kapcsoltak le a nógrádi zsaruk az elmúlt napokban

Hiába a számtalan figyelemfelhívás, továbbra is sok ittas sofőr közlekedik Nógrád megye útjain.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

– Ne kockáztassanak! Soha ne üljenek volán mögé, ha alkoholt fogyasztottak! – kérik időről időre a nógrádi rendőrök, ennek ellenére sajnos továbbra is sokan ülnek úgy a volán mögé, hogy előtte alkoholt fogyasztottak. A napokban Mátranovák belterületén ellenőrizték az autósokat a bátonyterenyei rendőrök és az alkoholteszter két helyi lakossal szemben is pozitív értéket mutatott. Ugyanazon a napon Nemti belterületén kellett a körzeti megbízottaknak intézkedni egy 52 éves helyi férfival szemben, aki ugyancsak szeszes italt fogyasztott mielőtt kocsiba ült.

Szintén pénteken a Szécsényi Rendőrkapitányság járőrei is fogtak egy ittas sofőrt: egy 26 éves férfit vontak intézkedés alá Szécsény belterületén, akinek alkoholteszterrel történő ellenőrzése szintén pozitív jelzést adott. Sőt, nem pusztán részegen ült kocsiba, hanem esetében még az is kiderült, hogy jogosítványa sincs. 

Szombaton éjszaka a pásztói járőrök állítottak meg egy 27 éves sziráki férfit, aki Szarvasgede belterületén autózott éppen akkor. Az ellenőrzés során természetesen előkerült az alkoholszonda is, ami a kifújást követően pozitív értéket mutatott. Mindezeken túl az elmúlt három napon a megye rendőrei további két ittas járművezetővel szemben is intézkedtek.

– A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomatékosan felszólítja a járművezetőket, hogy a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt! Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze. Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló! – hívták fel a figyelmet közleményükben a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában