Sebességhatár

2022.06.18. 09:22

Gyorshajtókra vadásztak a nógrádi rendőrök

A megengedett sebességhatárok túllépőire vadásztak a héten Nógrád megye rendőrei. A közúti ellenőrzések során többen is komoly büntetést kaptak gyorshajtás miatt.

Nool

Forrás: police.hu

Nem győzik hangsúlyozni Nógrád megye rendőrei, hogy a megengedett sebesség túllépésével a sofőrök nemcsak a saját, hanem mások testi épségét is veszélyeztetik. A közlekedési balesetek megelőzése érdekében folyamatosak az ellenőrzések a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén, amelyek során a rendőrök nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyorshajtókat kiszűrjék a forgalomból – írja közleményében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A napokban is közlekedésrendészeti ellenőrzéseket tartottak a megye útjain, és több olyan gépjárművezetővel szemben is intézkedni kellett, akik a megengedett sebességhatárt túllépve közlekedtek. 

– Így jártak el azzal a két személygépjármű vezetőjével szemben is, akik a 21-es számú főúton követtek el szabályszegést. Az egyik sofőr 110 kilométer/óra helyett 172 kilométer/óra, a másik 182 kilométer/óra sebességgel közlekedett. A rendőrök azzal a járművezetővel szemben, aki 182 kilométer/óra sebességgel közlekedett 90 ezer forint közigazgatási bírságot és 6 előéleti pontot szabtak ki, míg a másik jármű vezetője a szabályszegésért 60 ezer forint közigazgatási bírságot és 4 közúti közlekedési előéleti pontot kapott – tudtuk meg a főkapitányságtól.

Forrás: police.hu

A rendőrök azt kérik a járművezetőktől, hogy közlekedésük során mindig tartsák be az adott útszakaszon érvényes közlekedési szabályokat és a sebességhatárokat. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában