Úton

2022.06.01. 14:06

Fokozott ellenőrzéseket terveznek a nógrádi rendőrök, ezeket figyelik majd

Folytatódnak a közlekedésrendészeti ellenőrzések Nógrád megyében.

Nool

Forrás: police.hu

A police.hu szerint a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai az elkövetkező napokban a kanyarodási és az elsőbbségi szabályokat megszegő járművezetőket ellenőrzik a megye közútjain.

Ennek oka, hogy még mindig vezető helyen szerepel a közúti közlekedési balesetek bekövetkezésében ezeknek a szabályoknak a megsértése. Az egyik legnagyobb veszélyt az elsőbbséget szabályozó közúti jelzőtáblák jelentésének nem megfelelő ismerete, vagy az utasításuk figyelmen kívül hagyása okozza. Az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblánál minden esetben meg kell állni, függetlenül attól, hogy a védett úton érkezik-e jármű, vagy sem. Az „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla hatálya alatt közlekedőnek csak akkor van megállási kötelezettsége a táblánál, ha elsőbbségadási kötelezettségének csak így tud eleget tenni. Egyenrangú utak kereszteződésénél, ahol nincs elhelyezve a járművek elsőbbségét szabályozó jelzőtábla, az úgynevezett „jobbkéz„ szabály érvényesül. Ne feledjék! Elsőbbségi jogukkal csak akkor tudnak élni, ha azt megadják!

A megye egyenruhásai a napokban megtartandó akció során a közlekedők biztonságának megóvása és az ilyen jellegű szabályszegések visszaszorítása érdekében a rendőrségi gépjárműveken elhelyezett fedélzeti kamerákkal is ellenőrizik a forgalomban résztvevő járműveket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!