Vidámság

2022.06.22. 12:18

Feldobták a hátrányos helyzetű gyerekek táborozását a nógrádi rendőrök (videó)

Hátrányos helyzetű gyerekeknek tartanak ezekben a napokban Példakép tábort Ráróspusztán. A programokba a rendőrség szakemberei is aktívan bekapcsolódtak.

Nool

Forrás: police.hu

11. alkalommal táborozhatnak a hátrányos helyzetű Nógrád megyei gyermekek a Példakép tábor keretein belül. A Hanns-Seidel Alapítvány a Polgári Szécsényért Alapítvány közös szervezésében megvalósuló tábor június 18. és június 25. között zajlik Ráróspusztán.

A szervezők felkérésére idén a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai is csatlakoztak a programhoz, június 21-én 84 táborozó részére tartottak rendvédelmi napot. A rendőrök a bűn- és baleset-megelőzési foglalkozások mellett olyan bemutatókat is tartottak, amelyeken a gyerekek a rendőr szakmában használatos egyes eszközöket is megismerhették és bepillantást nyerhettek a szolgálati kutyákkal történő feladatellátásba is – derült ki a police.hu közleményéből.

A rendvédelmi napot Bárnai Balázs rendőr alezredes, a Szécsényi Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg, majd előadók sora színesítette a programokat. A táborozók részére a rendőrök saját élményeiken keresztül mutatták be pályájuk sokszínűségét, magát a rendőri munkát, valamint ráirányították a fiatalok figyelmét arra, hogy miért jó a rendőrség állományába tartozni. 

Forrás: police.hu

– A szakemberek felhívták a gyerekek figyelmét a nyári vakáció veszélyeire, de kitértek a drogfogyasztás sokszor visszafordíthatatlan következményeire is. A rendőrök valamennyi foglalkozás alkalmával hangsúlyozták a sport és az egészséges életmód fontosságát, valamint a kitűzött célok szem előtt tartását, és az azokért való küzdeni akarást – áll a közleményben.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!