Börtönbe mehet

2022.06.17. 11:34

Betonvassal vágta mellbe ismerősét egy Nógrád megyei féri, majd ököllel is nekiesett

Vádat emelt az ügyészség egy 24 éves Nógrád megyei férfivel szemben, aki egy heves vita közben italos üveggel, majd egy betonvassal támadt ismerősére.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az illető tavaly július 30-án egy bujáki kisvendéglőben találkozott ismerőseivel, akikkel beszélgetni, majd italozni kezdtek. Kisvártatva összeveszett a vendéglő egyik vendégével, aki ekkor megpróbált elmenni a helyről, de a férfi ezen bedühödött és utána dobott egy üres üveget, ami nem találta el őt. A fiatal férfi ekkor gyorsan hazament közeli otthonába, magához vett egy 1 méter hosszú, körülbelül 1 centiméter átmérőjű betonvasat, majd visszament a vendéglőbe, és a még ott tartózkodó sértettet mellkason ütötte vele.

A Nógrád Megyei Főügyészség pénteki közleménye szerint a bántalmazott férfi ekkor beült egy barátja autójába, hogy mielőbb elhajtson a helyszínről, ám a 24 éves férfi utána ment, és a jobb első ülésen ülő áldozatot az autó lehúzott ablakán keresztül egy alkalommal ököllel megütötte. Ütésében akkora erő volt, hogy a mozdulat során még az ablakra szerelt műanyag légterelőt is letörte.

– A betonvassal elkövetett bántalmazás következtében a sértett bordatájékon zúzódásos és mélyebb hámsérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel az elkövetés eszközére, valamint a támadással érintett területre, a súlyosabb sérülések elmaradása kizárólag a szerencsének volt köszönhető. Az elkövető erőszakos viselkedése a jelenlévők körében is megbotránkozást, riadalmat okozott – fogalmaz közleményében az ügyészség.

A büntetett előéletű férfivel szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat. Az ügyészség indítványozta továbbá, hogy a bíróság ítélje őt elzárásra, valamint fizettesse meg vele az autó tulajdonosának okozott 14.990 forintos kárt, továbbá az eljárás során keletkezett 15.680 forint bűnügyi költséget is. Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában