Peca

2022.06.11. 08:55

Az egész országból érkeztek rendőrök a maconkai horágszversenyre (videó)

Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a horgászversenyét.

Nool

Forrás: police.hu

Páratlan természeti környezetben, a Mátra hegység lábánál terül el a Maconkai-víztározó, amely a Zagyva folyón létesült Bátonyterenye és Dorogháza határán. A Magyar Rendészeti Sportszövetség támogatásával a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság által megszervezett XIX. Országos Rendőr és XIII. Rendészeti Meghívásos Horgászversenyt június 10-én a kora reggeli órákban dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány nyitotta meg. A versenyszabályzatot Ignácz Olivér, a Bátonyterenyei Maconkai Szabadidő és Horgász Egyesület elnökhelyettese ismertette a versenyzőkkel.

A police.hu tudósítása szerint a horgászhelyek sorsolását követően a rendőrségi szolgálati gépjárművek szirénahangja jelezte a három főből álló, összesen 29 csapatnak  a megmérettetés kezdetét. A szabály szerint hat órás versenyen a horgászok egy bottal és azon egy horoggal horgászhattak, de tartalékbotot hozhattak magukkal. A kifogott halakat a versenyzők a mérlegelésig a haltartóban tartották, majd a verseny végén azokat az élőhelyükre visszaengedték.

A megmérettetés befejeztével, az eredményhirdetés alkalmával a rendező szerv, a Magyar Rendészeti Sportszövetség, a Magyar Rendvédelmi Kar Elnöke, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóság vezetője által biztosított, valamint a Horgász Egyesületek Nógrád Megyei Szövetségének Elnöke által felajánlott díjak átadására került sor.

A csapatversenyben első helyezést a Szécsényi Rendőrkapitányság, második helyezést a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVI. kerületi Rendőrkapitányság, míg harmadik helyezést a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ csapata ért el.

A csapattagok teljesítményének egyéni versenyében legjobbnak Szőke Tibor rendőr zászlós, a Szécsényi Rendőrkapitányság csapatának tagja 36.970 gramm hal kifogásával bizonyult. Második helyen ebben a kategóriában Pető Gábor rendőr főtörzszászlós, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVI. kerületi Rendőrkapitányság, a harmadik helyen Nagy Tibor nyugalmazott rendőr főtörzsőrmester, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság csapatának tagja végzett.

A csapatok három szektorban versenyeztek, és a csapattagok más-más szektorban. Az A szektorban a legjobban teljesített Szőke Tibor rendőr zászlós, míg a B szektor első helyén Kondor Tamás pü. százados végzett, a C szektor legjobbja Pető Gábor rendőr főtörzszászlós  lett.

Az idén a legjobb Nógrád megyei csapat külön díját a Szécsényi Rendőrkapitányság vehette át. A megmérettetésen a legnagyobb – 10,125 kilós – halat Kiss Levente, a Balassagyarmati Ipoly Cipőgyár csapatának tagja fogta. A legeredményesebb női versenyző díját a szervezők idén a rendezvényen résztvevő mindhárom hölgy részére odaítélték.

Címkék#horgászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában